Це відбулося під час розгляду «Звернення до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей щодо намірів рф провести незаконні вибори на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України».

На його думку, не може йти мова про жодну демократію чи про вільні референдуми або вибори на окупованих землях, де панує насильство та беззаконня. Тому зрозуміло, що світове співтовариство їх не визнає, бо ці території окуповані, і це є прямим порушенням усіх норм міжнародного права.

«На цих територіях росія намагається створити видимість правового режиму та погратися у вибори. Однак ми розуміємо що всі так звані кандидати там — це терористи, які щодня катують і вбивають українців», — заявив народний депутат.

Також він відзначив, що прийняття Верховною Радою Звернення до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей щодо намірів рф провести незаконні вибори на тимчасово окупованих територіях України є важливим кроком. Це дає підстави для того, щоб світове товариство не визнало ці вибори та засудило їх.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

Все новости

«Дуже символічно, що коли восени 2022 року в Херсоні відбувся так званий «референдум про самовизначення», організований рф, то вже через 2 місяці місто було звільнене ЗСУ. Переконаний, що і після цих «виборів» усі наші території будуть деокуповані Збройними силами України», — наголосив Арсеній Пушкаренко.

У згаданому Зверненні Верховної Ради містяться заклики, як-от:

  • ігнорувати можливі звернення російської федерації щодо направлення спостерігачів для забезпечення так званих «виборів місцевих органів влади» на тимчасово окупованих частинах території України;
  • не визнавати легітимності жодного виборного органу російської федерації, вибори до якого відбуватимуться на тимчасово окупованих частинах території України;
  • не допускати участі делегацій таких органів влади російської федерації всіх рівнів у роботі міжнародних організацій та їх парламентських структур.