У зв'язку з розв'язаною Росією проти України повномасштабною війною в країні було проведено загальні мобілізаційні заходи. Ці заходи поширюються на призовників віком від 18 до 60 років, які мають право на військову службу. Проте конкретні особи, які підлягають мобілізації, можуть відрізнятися залежно від етапів призову до військової служби в Україні.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «novyny.live»

Ось огляд етапів:

Перший етап (Оперативний резерв):

Перший етап передбачає мобілізацію військовослужбовців, які мають практичний бойовий досвід. Насамперед це чоловіки до 40 років, які брали участь в операціях у рамках Антитерористичної операції (АТО) чи Операції об'єднаних сил (ООС) на території України.

Популярні статті зараз

Максим Кисельов та мільйон доларів: ЗМІ з'ясували дивні доходи топ-чиновника

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Дмитро Білоцерковець знову рветься до тріумфу: хоче повернути собі вплив

Все новости

Друга стадія:

Другий етап розрахований на колишніх призовників та контрактників, які мають військовий стаж до 2014 року.

Третій етап:

До третього етапу належать офіцери запасу, не покликані під час попередніх хвиль мобілізації. До нього також належать чоловіки, які пройшли програми військової підготовки на військових кафедрах університетів.

Четвертий етап:

Четвертий етап передбачає мобілізацію всіх чоловіків, готових і придатних до воєнних дій, незалежно від їхнього віку та стану здоров'я.

Важливо відзначити, що зараз Україна не працює в рамках конкретних мобілізаційних етапів. Мобілізація триває, і чоловіки віком від 18 до 60 років призиваються щонайменше до 18 листопада 2023 року. У кожній області України може бути свій конфіденційний план мобілізації, адаптований до конкретних потреб та обставин цієї галузі.

"Мобілізація розпочалася 24 лютого минулого року і триває безперервно. Хвиль мобілізації немає", - заявив начальник відділу кадрів штабу Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.