Певні категорії пенсіонерів мають право вийти на пенсію раніше за встановлений пенсійний вік залежно від вислуги років. Це стосується осіб, які пропрацювали у певних сферах, зокрема державних службовців, науковців, працівників органів місцевого самоврядування, комунальних та державних установ, а також закладів охорони здоров'я.

Відповідну новину розмістили на сайті «znaj.ua»

За законом особи, які пройшли службу в органах безпеки, зокрема лікарі та середній медичний персонал, незалежно від віку, мають право на отримання пенсії за вислугу років. Це дозволяє їм вийти на пенсію раніше за стандартний пенсійний вік, якщо вони накопичили певний стаж роботи.

Критерії призначення пенсії «за вислугу років» та відповідну вислугу років встановлюються Кабінетом Міністрів. Ці критерії згодом еволюціонували так:

Стаж роботи не менше 25 років станом на 1 квітня 2015 року.

Популярні статті зараз

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

"Скандал у Сільпо": українець звинуватив мережу у торгівлі гуманітарною допомогою

Все новости

Стаж роботи не менше 25 років та 6 місяців на 1 січня 2016 року.

Мінімум 26 років та 6 місяців служби станом на 11 жовтня 2017 року.

Важливо, що з медичних працівників можливість отримання пенсії за вислугу років залежно від вислуги років доступна лише після того, як вони пішли з роботи, яка дає їм право на отримання цього виду пенсії. У разі працевлаштування медичного працівника у період отримання ним пенсії за вислугу років та перебування на посаді, зазначеній у Переліку, виплата йому пенсії припиняється на час роботи та поновлюється після звільнення з посади.