З 2024 року для громадян безвізових країн, зокрема українців, застосовуватимуться посилені правила в'їзду під час відвідин більшості країн ЄС. Для в'їзду в ЄС їм необхідно буде отримати дозвіл ETIAS (Європейська система інформації та авторизації для подорожей) та сплатити збір у розмірі 7 євро. Це правило поширюватиметься приблизно на 1,4 мільярда людей із понад 60 безвізових країн.

Про це йдеться на сайті «obozrevatel»

Маючи діючий дозвіл ETIAS, мандрівники можуть здійснювати короткострокові перебування в ЄС кілька разів, зазвичай, до 90 днів протягом 180-денного періоду. Однак дозвіл ETIAS не гарантує автоматичного в'їзду, і мандрівникам, як і раніше, необхідно буде виконати в'їзні вимоги, коли вони прибудуть на кордон ЄС.

Процес подачі заявки на дозвіл ETIAS зазвичай відбувається швидко, багато заявок обробляються протягом декількох хвилин. Дозвіл буде дійсний протягом трьох років. У деяких випадках процес подання заяви може тривати більше часу, і рішення може бути отримане протягом чотирьох днів або продовжено до 14 або 30 днів, якщо потрібна додаткова інформація або співбесіда.

Щоб забезпечити безперешкодний перетин кордону, мандрівникам рекомендується подати заяву на отримання дозволу ETIAS до придбання квитків або організації проживання. Вони також повинні переконатися, що їхні паспортні дані відповідають інформації у дозволі ETIAS, перевірити дозволену тривалість перебування та переконатися, що їх паспорт залишається дійсним протягом як мінімум трьох місяців після передбачуваного від'їзду з країн ЄС, які потребують ETIAS.

Популярні статті зараз

Сергій Яковлєв: мажора блогера підозрюють у смерті молодої дівчини

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Скандал у Сільпо": українець звинуватив мережу у торгівлі гуманітарною допомогою

Все новости