За словами глави Кабінету Міністрів Дениса Шмигаля, Україна робить значний прогрес у підготовці до опалювального сезону. Згідно з повідомленням, 80% необхідного обсягу газу вже завантажено, що забезпечує стабільну подачу газу для потреб опалення та енергетики.

Дану інформацію розмістили на сайті «online.ua»

Також триває процес відновлення енергетичної інфраструктури: за останні сім місяців відремонтовано 14,5 тис. км повітряних ліній, підстанцій та електроустаткування. Здійснюється посилена охорона енергетичних об'єктів для забезпечення їхньої безпеки.

Нацкомпанія «Укренерго» виконала близько 60% запланованих робіт із відновлення мережі, і вони йдуть за графіком. Очікується, що ці відновлювальні роботи додадуть потужності енергосистемі на 1,7 ГВт, зміцнивши енергопостачання країни.

Укренерго: скрін з відео
Укренерго: скрін з відео

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив, що таке інститут застави: "Індульгенція для ВІП-українців та обіцянка Зеленського"

Національна академія наук послала Стефанчука вслід за Табачником і Азаровим

Сергій Яковлєв: мажора блогера підозрюють у смерті молодої дівчини

Паша "Мерседес" заявив, що нікуди не підуть з Лаври попри наказ: "Ми не намірені..."

Все новости

Денис Шмигаль повідомив, що роботи з підготовки до майбутньої зими та теплопостачання ведуться. Ремонти теплоелектроцентралів (ТЕЦ), котелень та теплових електростанцій виконуються в плановому порядку. До газосховищ надійшло 11,7 млрд кубометрів газу, що становить майже 80% від потреби. Крім того, уряд прагне досягти 1,8 млн. тонн вугілля на складах, щоб забезпечити достатнє постачання паливом.

Глава уряду закликав відповідальні міністерства та енергетичні компанії, у тому числі Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Міненерго, «Укренерго» та «Нафтогаз», працювати разом, сконцентрувати зусилля та мобілізувати ресурси для забезпечення безперебійного та безперебійного енергопостачання у майбутній опалювальний сезон.