На злитому фрагменті відео в глухий кут ставлять керівництво управління ДСНС в Київській області, яке очолює Василь Слободяник. Щоправда, перед нарадою той, раптово, захворів, тому за всі огріхи відчитувався Перший заступник Слободяника Петро Кісільов.

Кисельов так і не зміг пояснити, чому:

  1. Починаючи з 2015 року у Київській області не з’явилося жодної нової аварійно-рятувальної частини, незважаючи на постійне зростання кількості жителів у Києві та прилеглих населених пунктах.
  2. У Києві сьогодні працює лише одна 50-метрова автодрабина АД-50, а інша вже 3 роки перебуває на ремонті та не використовується.
  3. Начальникам пожежних частих постійно доводиться списувати неіснуюче пальне – по документах частина може отримати дві тонни, а по факту матиме лише 1 тонну пального.
  4. На службових автомобілях регулярно «скручують» пробіг.
  5. Керівниками районних управлінь призначають лише тих осіб, які фігурували або досі регулярно фігурують у корупційних скандалах.
  6. Рядові співробітники змушені купувати уніформу за свої власні гроші, хоча у Вишневому [місто-сателіт Києва – ред.] є профільна швейна майстерня, яка обслуговує ДСНС.
  7. Після одного з призначень в Головному управлінні області почалися масові звільнення співробітників – близько 50% офіцерів особового складу пішли зі служби.
  8. Керівництво головного управління має повне соціальне забезпечення, регулярно і в повному обсязі отримує матеріальну допомогу, а рядові співробітники ДСНС Київщини навіть ніколи не чули, що таке «соціалка» або «премія».