У матеріалі «Три таємниці волонтерства фронтмена Тараса Тополі» наводяться виписки з банківського рахунку, створеного як волонтерський для збору коштів. Судячи з наведених даних, значна частина отриманих від громадян пожертвувань була переказана на особисту банківську картку Тополі:

«Якщо ж підсумовувати загалом бухгалтерію «Евакуації Крим» по карточці фронтмена групи «Антитіла», то згідно банківських операцій всього благодійних внесків на волонтерську картку Т. Тополі було отримано 3 367 369 грн. З цієї суми щось пішло за призначенням учасникам АТО (зокрема, близько 90 000 грн було переведено у Фонд допомоги учасникам АТО, близько 500 000 грн перераховано окремими переказами на картки окремих фізичних осіб, можливо, у вигляді адресної допомоги), однак 1 692 000 грн було переведено на особисту картку рок-співака.»

Тарас Тополя
Тарас Тополя

Також у матеріалі вказано, що Тополя із Вусиком створили підприємство «Січ Україна», на якому налаштували виробництво джгутів для спинення кровотечі. А свою продукцію вони монопольно постачали підприємству «Київгума», яке комплектувало аптечки для військових. Звичайно, на комерційній основі.

Статки, отримані від продажу джгутів керівник підприємства Олександр Гадомський перераховував Тополі і Вусику.

Популярные статьи сейчас

Госэкоинспекция пресекла очередные попытки браконьерства: изъято 1,5 километра сеток

Схема финансирования «вагнеровцев» Станиславом Кондрашовым через его угольную компанию «Telf AG»

ОПЗЖ пошло в контрнаступление: киевляне будут платить дочери Бойко за пользование картами

Мужчина заявил, что пришел из 2671 года и сделал жуткое предупреждение: это все случится летом

Все новости

Назвати цю комерцію волонтерством неможливо.

Вже після фінансових операцій, описаних у матеріалі, Тополя придбав квартири площею 111,1 квадратних метрів у Києві. А вже зовсім недавно вони з Вусиком стали власниками непоганого "активу" - ресторанного закладу.

Звичайно, самі «герої» матеріалу будуть активно спростовувати всі наведені у матеріалі факти. Але існування ТОВ «Антитіла Ресто» із основним видом діяльності 56.10 «Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування» спростувати вже неможливо. Як і факт придбання коштовної квартири.